niedziela, 6 lutego 2011

Ciasto Panettone z maszyny do chleba

Kolejne ciasto upieczone w automacie. Tym razem "coś" ala babka Panettone.

Składniki:

  • 250 ml mleka
  • 4 kubki (marki) mąki
  • 3 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka suszonych drożdży 
  • pół kubka rodzynek
  • pół kubka mieszanki owoców (takich jak do keksa)
  • 50g cukru 
Program jak do pieczenia normalnego chleba, stopień wypieczenia: jasna skórka.

Efekt:

3 komentarze:

ania pisze...

Witam- mam gorącą prośbę o padanie pojemności kubka. Dziękuję ania

Artur Lasota pisze...

Kubek, to standardowy pojemnik, miarka od maszyny, ma ona pojemność około 200ml wody

pineska pisze...

moja miakra od autmatu to 500 ml. Bardzo prosze podac ilosc maki w gramach.