sobota, 22 marca 2008

Chleb rustykalny (ale w maszynie)

Przeglądają blog "Palce lizać!", natrafiłem na chleb rustykalny. Orginalny nie był dla "maszynistów", ja upiekłem go nic nie zmieniając w skłądnikach w maszynie.

Nie wyszedł tak ładnie jak orginał, ale smakował. Dobra odmiana po standardowych chlebach.

Mój wyglądał tak:

IMGP5714

IMGP5720

2 komentarze:

Katarzyna pisze...

Witam :)Jestem posiadaczkom automatu od niedawna i bardzo się cieszę że wreszcie udało mi się znaleźć stronkę z tyloma przepisami na różne chlebki :)
Mam pytanko jak odmierzacie 1/16 łyżeczki drożdży ?
I przy okazji niektóre przepisy są na miarki > czy wszystkie miarki dołączone do automatów są takie same ?
Ja mam Moulinex 5003 i miarka jest pojemności 300ml

S pisze...

mam pytanie czy piekłeś od razu ze składników , czy po wyrobieniu ciasta czekałeś 2 1/2 godz jak w oryginalnym przepisie?